Više od pola godine u javnosti vlada tišina oko postupka koji se vodi protiv načelnika Škabrnje, Nediljka Bubnjara, kojeg USKOK tereti da je u osobne svrhe potrošio gotovo milijun općinskih kuna. Optužnice za zlouporabu položaja i ovlasti podignute su 26. lipnja 2019. i 30. srpnja 2020. godine, a obje su, doznajemo u USKOK-u, potvrđene. No, na tome je sve i stalo.

- Pred Županijskim sudom Splitu u tijeku dva kaznena postupka protiv optuženika Nediljka Bubnjara zbog kaznenog djela iz članka 291. st. 2. i dr. KZ/11, i to pod poslovnim brojevima K-Us-11/19 i K-Us-21/20. Obzirom da se radi o predmetima koji su novi, posebno predmet K-Us-21/20, tako u istim još nije zakazana rasprava, a zakazivanje rasprava u oba predmeta očekuje se do kraja 2021. godine, navodi se u odgovoru kojeg su na naš upit poslali sa suda.

Takav odgovor dokaz je sporosti hrvatskog pravosuđa, s obzirom na to da se na sudu kao novi predmet vodi i onaj iz 2019. godine, a početak rasprave samo se "očekuje" do kraja godine. Neosuđeni Bubnjar tako će moći izaći na nove lokalne izbore, ali kako neslužbeno doznajemo od izvora u HDZ-u, dugogodišnji načelnik nije oduševljen idejom o novom mandatu jer je svjestan medijskog pritiska kojeg će mu u toj utrci donijeti dvije optužnice. No, pronalazak njegove zamjene pokazao se kao misija koja nije tako laka, pa u stranci još vode pregovore oko kandidature.