Prvi virtualni #FlexIT Zadar sastanak, koji predstavlja inicijativu koja će posebnu pozornost posvetiti lokalnoj IT zajednici, tvrtkama, stručnjacima, institucijama, međusektorskoj suradnji i edukacijskim aktivnostima usmjerenim na unaprjeđenje i boljitak tehnološkog sektora kao jednog od pokretača budućeg razvoja Zadra i okolice, održao se jučer putem Zoom platforme.

- Djelujemo u Zadru više od 10 godina kao volonterska inicijativa koja djeluje u svrhu promoviranja IT sektora. Ideja sastanka je da se međusobno upoznamo, a sa željom da ova vrsta okupljanja postane tradicionalna. Privlačenje digitalnih nomada, predstavljanje javnih institucija i mogućnosti suradnje te podrška mladima, studentima i učenicima u suočavanju sa digitalnom transformacijom uz pomoć da se uklope u STEM i IT znanja, naši su zajednički ciljevi, ističe Niko Vrdoljak iz Zadar Developers Hub-a.

Dakle, riječ je o prvom u nizu događanja usmjerenih na razvoj i promociju zadarske tehnološke scene koje je okupilo predstavnike Code-Huba, Sveučilišta u Zadru, Grada Zadra te potpornih institucija: Vedrana Kevrić (INOVACija Zadar), Nikolina Peša Pavlović i Franjo Pehar (Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru), Slavica Kosović (COIN coworking), Ana Odvitović (Inovativni Zadar), Ana Zujić Šare (Odjel za EU fondove Grada Zadra).

Više od 40 sudionika #FlexIT sastanka imali su priliku saznati na koje načine planiraju poduprijeti lokalnu IT zajednicu u njezinim projektima i inicijativama. Digitalni nomadi, COIN i CODEHUB, posebno opremljeni, novi Centar za kreativne industrije i gradnja poduzetničkog inkubatora, bile su okosnice njihovih izlaganja. 

- Očekujemo da će autentična i živahna lokalna zajednica u skoroj budućnosti privući pozornost stručnjaka koji će Zadar prepoznati kao sredinu poželjnu za rad i daljnji razvoj vlastitih kapaciteta, poručuli su iz Zadar Developers Hub-a.