Dva mjeseca od otvaranja čak 13 pristiglih ponuda, gradonačelnik Branko Dukić potpisao je odluku o izboru EMMI j.d.o.o. (Zdenci Brdovečki) za pružanje usluge stručnjaka za javnu nabavu te administrativno - financijsko vođenje projekta „Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno - FAZA I".

Procijenjena vrijednost te usluge bila je 462 tisuće kuna (bez PDV-a), dok je njihova ponuda iznosila 153 tisuća kuna (bez PDV-a). Iako je jedna ponuda bila čak i niža, nakon dodavanja poreza EMMI je ispao najpovoljniji jer nije u sustavu PDV-a, pa je iznos njihove ponude ostao isti. S tim iznosom dobili su najviše bodova po kriteriju cijene, a ispunili su i nefinacijski kriterij - specifično iskustvo stručnjaka.

Ako ne bude žalbe na odabir te tvrtke s 10 kuna temeljnog kapitala, njihovi će djelatnici ubrzo započeti s pripremanjem natječajne dokumentacije za prvu fazu izgradnje komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno, što predstavlja prvi korak u realizaciji jednog od najznačajnijih i najdugoočekivanijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra.

S obzirom na to da se radi o ogromnom obuhvatu zone od 400 hektara, urbanističkim planom je određeno da se GZ Crno gradi po fazama. Prva faza gradnje komunalne infrastrukture na pet kazeta, ukupne površine 243.824,36 m2, procijenjena je na 35 milijuna kuna, od čega je većina sufinancirana iz EU fondova.