Županijska vijećnica Marjana Botić upozorila je na sjednici Županijske skupštne kako su pojedina općinska vijeća donijela odluku o naplati parkinga u turističkoj sezoni na neuređenim parkirnim mjestima uz plaže, konkretno u Općini Privlaka. Pitala je župana Božidara Logina je li legitimno i uobičajeno da Općinsko vijeće naplaćuje nešto što je opće dobro. On nije znao za navedeni slučaj, već je samo konstatirao kako koncesijsko odobrenje treba izdati Županija, ukoliko se radi o pomorskom dobru.

Načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja rekao nam je kako je općina zaista pripremila odluku o naplati parkinga na tri lokacije, ali ona vjerojatno neće krenuti već u ovoj turističkoj sezoni.

- Nama je tu svakako najzanimljiviji prostor vikendaškog naselja Sabunike, za koje je Prometni fakultet iz Zagreba izradio prometnu regulaciju, kako bi se uveo red u taj prostor. Mi smo pripremili uvjete za donošenje odluke o naplati parkinga, ali zbog neizvjesne sezone vjerojatno ih nećemo donijeti već ove godine. Također, u centru mjesta osigurali smo 40-50 parkirnih mjesta, školovali smo prometnog redara koji bi u nekom trenutku trebao osigurati naplatu. Ni tu vjerojatno nećemo krenuti odmah, rekao nam je Begonja.

Osim naplate parkiranja, Općina je odlučila naplaćivati i snimanja te organiziranje "evenata" na atraktivnim lokacijama. Svi oni koji budu htjeli napraviti "foto shooting" u privatne ili komercijalne svrhe, bilo da se radi o vjenčanjima, snimanju reklama i sličnom, ubuduće će se morati javiti općini i platiti 400 ili 550 kuna. Odlukom su obuhvaćeni Gornje selo, Mostina, Mletak, Škrapavac, Punta, Loznica, Soline i, naravno, Sabunike.

- To je minimalni trošak jer mi u tom slučaju osiguravamo prostor, ograđujemo ga, angažiramo komunalnog redara. Naravno, u slučajevima kada se bude radilo o promociji Privlake i njezinih krajolika, kao što je bilo prilikom snimanja spota Intrada, prostor ćemo ustupati besplatno, kaže Begonja.