Hotel "Villa Nai 3.3" u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja, a njegovo otvorenje najavio je ovih dana i magazin Forbes, koji ga je proglasio jednom od devet novih adresa za ljeto koje je pred nama, javlja Poslovni.hr. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektiran je na izohipsi, što mu donosi neočekivani geometrijski oblik.

Kako objašnjava Goran Morović koji uz proizvodnju ekološkog maslinovog ulja ovim otvorenjem ulazi i u turistički biznis, riječ je o objektu koji je okružen s tisuću maslina i stablima voća.

- Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće, osmišljeno od strane akademika Nikole Bašića. Objekt je to koji se savršeno uklapa u krajobraz otoka i mikrolokaciju unutar maslinika. Pod istim krovom nalazi se osam smještajnih jedinica, kušaonica maslinovog ulja te mala uljara "zadužena" za preradu maslina iz vlastitog maslinika i mala trgovina za prodaju hrvatskih proizvoda, ističe Morović.

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamena obloga, a od dodatnih sadržaja tu su vanjski preljevni bazen, unutrašnji bazen s wellness zonom (finska/aroma sauna, kutak za vježbanje), spa s tretmanima baziranim na proizvodima iz maslinika, cigar room, lobby bar, teniski teren.

- Smješten na slikovitom hrvatskom otoku Dugi otok hotel Nai 3.3 jedno je od najotmjenijih otvaranja luksuznih hotela u godini. Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstvenim konceptom koji se temelji na kontinuiranom kontaktu s prirodom, riječi su kojima ih je Forbes opisao.

Morović ističe kako su smještajne jedinice, ukupno pet deluxe soba i tri deluxe suita individualno uređene te svaka ima izlaz na terasu. Ističe kako je pozornost posvećena baš svakom detalju, od dizajna i kvalitete namještaja, posteljine, kada i walk-in tuševa do podnih te zidnih obloga, a ukupan smještajni kapacitet je 16 osoba.

Brending za Nai 3.3 povjerili su agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a odabrano ime Nai znači snijeg na dalmatoromanskom, izumrlom jeziku toga kraja. Restoran Grotta 11.000 dobio je ime po pronalasku najstarijeg Dalmatinca pronađenog na Dugom otoku, starog 11.000 godina.