Općinski sud u Zadru proglasio je krivim 38-godišnjeg muškarca s prebivalištem u Galovcu nakon što je u lipnju 2020. godine u Zadru iz stambene zgrade ukrao bicikl marke Kilimanjaro u vrijednosti od 3.500 kuna. 

Okrivljenik je naveo da se smatra krivim za počinjenje kaznenog djela koje mu se optužnicom stavlja na teret, ali nije prihvatio postavljeni imovinskopravni zahtjev oštećenice. Naveo je kako mu se učinilo da je to njegov bicikl koji mu je netko ukrao još 2013. godine. U trenutku krađe bio je maskiran, a bicikl vezan lancem kojeg je presjekao. Kada je došao u ulaz druge zgrade, malo je bolje pogledao i vidio da to nije njegov bicikl, no bilo ga je strah vratiti ga na mjesto odakle ga je ukrao, da ga ne bi netko "čapio". 

- Mjesec dana nakon toga policajci su mi došli na vrata stana i pozvonili da bi me pitali što je s tim biciklom kojeg sam ukrao i da li sam ga prodao. Na to sam rekao da nisam i vratio sam bicikl policiji. Žao mi je što se to tako dogodilo, nastojat ću se oštećenici u budućnosti što prije ispričati, iznio je u obrani. 

Toga dana on je popio "jednu pivicu", ali inače je na terapiji te ima problema sa raznoraznim ovisnostima. Isto tako je svjestan da je već dva puta počinio kazneno djelo krađe bicikla, a nakon ta dva puta išao se liječiti. U kaznenom postupku utvrđeno je kako je okrivljenik već osuđivan i zbog kaznenog djela prijetnje. 

Sud je okrivljenika u cijelosti oslobodio obveze plaćanja troškova kaznenog postupka iz razloga što je lošeg imovinskog stanja (nezaposlena osoba, bez ikakvih primanja, živi od socijalne potpore, uzdržavaju ga roditelji), a osim toga narušenog zdravlja, smatrajući da bi njihovim plaćanjem bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje. Kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci neće se izvršiti ako u vremenu provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo, no svakako mora na obavezno liječenje od ovisnosti o alkoholu i drogama. Ta sigurnosna mjera može trajati do proteka roka provjeravanja primjenom uvjetne osude.