Preko objave na svom Facebook profilu MOST-ov saborski zastupnik Nikola Grmoja pozvao je Poreznu upravu da istraži porijeklo tri stana u Zadru. Prenosimo u cijelosti njegovu objavu koja je preko noći prikupila preko tisuću "lajkova":

- U moru informacija o korumpiranom hrvatskom pravosuđu, sucima čija imovina višestruko nadmašuje njihova primanja, jedna bitna informacija prošla je ispod radara nacionalnih medija i javnosti.

Gordana Renić, pročelnica HDZ-ovog gradonačelnika Obrovca, Ante Župana pored jednog stana u kojem stanuje, zajedno sa svojim suprugom ima još tri stana u najelitnijem dijelu Zadra.

Inače, oboje su prijavljeni na adresi u Kruševu što znači da i tamo posjeduju nekretninu. Ipak, najzanimljivije u ovoj priči je da je Gordana Renić sestra suca Ustavnog suda Branka Brkića i tetka odvjetnika Ive Brkića koji je svojedobno zastupao bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Ne samo da nemamo adekvatan Zakon o porijeklu imovine, već zahvaljući ministru Mariću Porezna uprava može istraživati nesrazmjer imovine i primanja samo za zadnjih 6 godina. Po starom zakonu se moglo sve do 2005.

Sad svake godine gubimo jednu koju možemo istraživati. "Zlatno" Ćaćino doba ostalo je izvan dosega Porezne uprave.

Ne slučajno, naravno. Da imamo adekvatan Zakon o porijeklu imovine i da se nesrazmjer može istraživati i 15-ak godina unutar, onda bi prštale prijave o sucima i članovima njihove obitelji i nevjerojatnoj imovini koju nisu mogli steći, taman da su vlasnici naftne bušotine u Jemenu!
Ipak, Porezna uprava po važećim zakonima ima dužnost provjeravati nerazmjer imovine i primanja, no to iz nekog razloga i ne čine tako revno već se „puca" po odabranima ili, bolje rečeno, nepodobnima vladajućem režimu.

Naravno, ne sugeriram da su Branko Brkić ili njegova sestra imovinu stekli na nezakonit način, no pozivam Poreznu upravu da provjeri odakle novac za te silne stanove!