Trgovački sud u Zadru odredio je prodaju dviju nekretnina u stečajnom postupku nad tvrtkom Vigens Invest - nedovršenim hotelom u Kožinu i građevinskim zemljištem u neposrednoj blizini. Nedovršeni hotel udaljen je oko 200 metara od mora, sastoji se od podruma, suterena, prizemlja i dva kata, sa sobama s pogledom na more. Na prvoj javnoj dražbi, koju će provoditi Financijska agencija, bit će postavljena cijena od 4,25 milijuna kuna, što je tri četvrtine procijenjene vrijednosti od 5,7 milijuna kuna. Ne bude li interesa kupaca, u dvije sljedeće dražbe cijena bi se smanjivala za još jednu četvrtinu, dok bi na posljednjoj, četvrtoj dražbi, mogla biti istaknuta početna cijena od 1 kune.

Građevinsko zemljište površine 1.264 m2, koje se nalazi uz cestu Put Sv. Bartola, prodavat će se na prvoj dražbi za 1.122.000 kuna, što je također popust od 25 posto u odnosu na utvrđenu cijenu. Po kvadratu to iznosi manje od 120 eura, a u zoni u kojoj se za takva zemljišta plaća i po 200 ili 300 eura, ne bi trebalo biti problema oko pronalaska zainteresiranih investitora.

Na obje nekretnine postoji upisano razlučno pravo u korist švicarskog fonda DDM Invest III AG, koji je preuzeo potraživanja banaka u stečajnom postupku nad Vigensom i Vigens Investom.