U prosincu je održana javna rasprava, a u ožujku je Gradsko vijeće Zadra usvojilo Urbanistički plan uređenje zone Vitrenjak (istok). Izradu plana je financirala još jedna firma Zdenka Zrilića, Kamen gradnja iz Preka, a izrađivač je bio D&Z.

Obuhvat plana je 2.6 hektara, a namjena mješovita zona kojom se mogu graditi stanovi i poslovni prostori na atraktivnoj lokaciji - prvog reda uz more. Zona gradnje mora biti udaljena pet metara od kolnika koji je dijeli s lučicom Vitrenjak. Iznimno atraktivna lokacija do sada zapuštenog terena koji je u vlasništvu više obitelji podrijetlom sa zadarskih otoka.

Oni su dio svog terena prodali Poljaku Łukaszu Piotr Piszczeku, nogometnom reprezentativcu. Hoće li on ili netko drugi biti investitor stanogradnje, znat će kod izdavanja prvih građevinskih dozvola.

Uvjeti utvrđeni Planom su minimalna površina građevne čestice od 600 m i maksimalni koeficijent iskoristivosti građevne čestice 1,2 za nadzemni dio zgrade, odnosno 2,5 za ukupnu građevinsku (bruto) površinu zgrade.

U  toj zoni pretežno niske gradnje pretežno obiteljskih kuća, maksimalna visina građevine može iznositi 12 metara za one koji budu graditi u istočnom dijelu Vitrenjaka.
Planom je određeno da je unutar građevne čestice potrebno je osigurati prostor za uređenje dječjeg igrališta.