Tko će se javiti za koncesiju na gradnju marine u Sv. Filip i Jakovu, znat će se 13. travnja.

Ponovljeni je to natječaj kojeg je objavila Županijska lučka uprava Zadar za koncesiju na 29 godina za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture u Sv. Filip i Jakovu, procijenjene vrijednosti 153 milijuna kuna.

Složeni naziv za vrlo jednostavnu želju općinskih vlasti da razvijaju nautički turizam ako dobiju investitora koji je spreman uložiti 40 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke za javni promet morala bi napraviti Županijska lučka uprava koja gospodari tim područjem. U Dragama ta kombinacija privatno- javnog ulaganja u lučku infrastrukturu pokazala se uspješnom formulom.

Upravno vijeće Županijske lučke uprave 2019. godine poništilo je natječaj za koncesiju na gradnje nautičke te rekonstrukciju luke za javni promet u Sv. Filipu i Jakovu.
Jedina ponuda trgovačkog društva Burin Yacht Charter d.o.o., Marina Dalmacija, nije dostavio osnovne potvrde o solventnosti, o plaćanju poreza i doprinosa, jamstvo i pismo namjere banaka, odnosno da nije dokazao financijsku sposobnost jer nije dostavio ni BON2. Radi se o tvrtki koja je tada imala temeljni kapital 3.2 milijuna kuna, ali njihova neozbiljna ponuda je odbačana.

Općinskom načelniku Zoranu Pelicariću, ovaj je natječaj najveći zalog predizbornog obećanja o novim radnim mjestima i živosti koja čeka Općinu Sv. Filip i Jakov.