Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1971.) zbog počinjenja dva kaznena djela protiv zdravlja ljudi odnosno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Okrivljenom 50-godišnjaku se stavlja na teret da je 28./29. studenog 2020. između 22,00 i 1,30 sata, u predjelu šume Musapstan u Zadru, bio u svom osobnom automobilu zajedno s dvije oštećenice. Svjestan posljedica koje izaziva droga te znajući da su one već ranije te večeri konzumirale drogu, oštećenicama je dao drogu amfetamin koju su one konzumirale u automobilu i uslijed toga zapale u stanje bez svijesti, zbog čega je pozvana hitna medicinska pomoć i policija.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u svom vozilu, radi stjecanja protupravne imovinske koristi prodajom droge, držao 3,77 grama droge amfetamin te u jednom objektu koji koristi držao još 14,05 grama droge amfetamina upakirane u četiri PVC vrećic, navodi se u priopćenju DORH-a.