Osnovna škola Voštarnica sudjelovala je na prvoj međunarodnoj smotri "Upoznaj me za stolom", na temu Kolačić prijateljstva, koji je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje Pulaputem Zoom aplikacije.

Smotru je otvorila chefica Ana Ugarković, a OŠ Voštarnica predstavljao je tim "Mocire", koji čine Roko Stručić, Petar Sutlović i Bruno Begonja pod vodstvom učiteljice edukacijskog rehabilitatora Darije Švorinić, uz pomoć studentice Marte Ćuvurija. Na smotri je sudjelovalo 16 ustanova iz Hrvatske i dvije iz BiH. Uključili su se vrtići, osnovnoškolci i srednjoškolci te korisnici udruga iz svih krajeva zemlje i regije.

Sudionici su imali zadatak predstaviti izradu jednog kolača, tipičnog za kraj iz kojeg dolaze. Učenici su imali priliku učiti o nematerijalnoj baštini Hrvatske i ostalih zemalja, sklopiti neka nova prijateljstva i slatkim kolačićima prkositi nemogućnosti druženja uživo i još pokazati koliko znaju i mogu.

Zadarski tim je pripremio i predstavio kolač Vodenjaci, ili kako ga još zovu Biogradski ili Utopljenici. Kolač je aromatičan i poseban jer pripremljeno tijesto kvasa u vodi. Aromu kolaču, osim domaćih limuna i naranči, dao je i liker Maraschino, jedan od najpoznatijih proizvoda zadarskog kraja. Vrijedni učenici su kolačima počastili prijatelje ostalih skupina u školi.

- Ponosni smo što smo sudjelovali na ovakvoj smotri jer inače volimo pripremati fine slastice, poručuju iz škole.