Dan nakon što je kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić (koalicija Srcem za Zadar), u prisustvu predsjednika SDP-a Peđe Grbina, izjavio kako mu je protukandidat u fizičkom i metafizičkom smislu zapravo Božidar Kalmeta, oglasili su iz HDZ-a. Danas nezavisnom Vučetiću ponovno predbacuju ranije političko djelovanje, te ga nazivaju "filozofom sumnjivog političkog morala".

Prenosimo njihovu objavu nazvanu "Novi politički skrbnik kandidata bez vizije i programa":

- Kandidat Socijaldemokratske partije za gradonačelnika Zadra, Viranin Marko Vučetić, navratio je na Veliku srijedu do Foruma u pratnji posljednjeg u plejadi svojih političkih skrbnika, predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Nakon svojih prethodnih političkih pokrovitelja, Rene Sinovčića, Ruže Tomašić, Mira Bulja i ostalih, najpoznatijem političkom preobraćeniku na ovom prostoru i šire, mora se priznati da je postigao određeni napredak, više u fizičkom nego u metafizičkom smislu.

Ne snalazeći se u vremenu i prostoru, egzogeni kandidat za gradonačelnika koji u kampanji nastupa s plagiranim sloganom, bez ikakve vizije i programa, i dalje pokazuje elementarno političko neznanje o tome tko mu je protukandidat. Ako mu to i dalje ne postane jasno do samih izbora, onda će to saznati nakon objave rezultata koji će voljom građana dovesti do očekivanog ishoda - zaslužene pobjede Branka Dukića koji, za razliku od filozofa sumnjivog političkog morala, svakodnevno radi na razvoju našeg grada i podizanju kvalitete života svih građana.

Kako smo danas ušli u vazmeno trodnevlje, najvažnije vrijeme u liturgijskoj godini, dočekujući s brojnim vjernicima Zadarske nadbiskupije s radošću najveći kršćanski blagdan, Marku Vučetiću želimo radostan i miran Uskrs, u nadi da će u njegovom srcu i retorici "fizičke protivnike" zamijeniti briga za druge.