Uz nazočnost predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Zadarske županije, danas je u Domu županije održana konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Dopredsjednicima su postali predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Boris Budan i predstavnica Matice hrvatskih sindikata Dajana Subić, a tajnicom Sanja Bubičić iz Zadarske županije.

Čestitajući predsjedniku na izboru, župan Božidar Longin istaknuo je značaj suradnje i jačanja međusobnog povjerenja.

- Na takav način zajednički možemo djelovati na poboljšanje poduzetničke klime, zdravstvenu, socijalnu i poreznu politiku, izvanproračunska davanja, obrazovanje, tržište rada, kao i na optimalno korištenje vlastitih razvojnih prednosti.

U nastavku donesen je Poslovnik o radu te je, nakon rasprave o predloženim tema koje će se razmatrati u tekućoj godini, usvojen je i Program rada za 2021. godinu. U raspravi, uz naglašavanje potrebe kvalitetnijeg informiranja poslodavaca o mogućnostima financiranja iz EU fondova, u kontekstu pandemije koronavirusne bolesti istaknuta je potreba povećanja broja zdravstvenih djelatnika, osobito u ustanovama socijalne skrbi, koje imaju problem pronalaska medicinskog osoblja.

Najavivši sudjelovanje kompetentnih vanjskih stručnjaka na budućim sjednicama, predsjednik je zaključio konstituirajuću sjednicu naglasivši važnost uspostave i razvoja tripartitnog socijalnog dijaloga među članovima Vijeća s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava te interesa radnika i poslodavaca i uvođenja usklađene gospodarske, socijalne, porezne i razvojne politike na području Zadarske županije.