Dječje igralište, koje je prije više od dvije godine podignuto u režiji Odjel za komunalne djelatnosti uz Murvičku ulicu, tijekom vikenda je bilo zatvoreno.

U subotu je netko stavio zaštitnu traku koju je u nedjelju netko drugi skinuo i djeca su se nastavila normalno igrati.

Načelnik Stožera Grada Zadra Ante Babić potvrdio nam je kako nema nikakve odluke o tome da se zbog epidemioloških mjera zatvaraju dječja igrališta kao što je to bilo prošle godine.

- Jedine ekstra mjera koje važe za našu Županiju su zabrane posjeta u domovima za starije i model nastave, rekao nam je Babić kojem također nije jasno tko je mogao zatvoriti to igralište na svoju ruku.

Odjel za komunalne poslove ga je postavio bez traženje suglasnosti predstavnika stanara kao i drvenu nadstrešnicu. Bilo je to vrijeme izbora za mjesne odbore. Nakon toga je pročelnik Robertino Dujela, kada je trebao ukloniti olupine vozila ispod tog grališta, ustvrdio kako su stanari vlasnici natkrivenog parkirališta, odnosno da je to privatno vlasništvo.

U zemljišnom izvatku piše da je to još uvijek društveno vlasništvo, ali su u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom Dujeli dali tumačenje kako je to privatno.

Ispada kako je Grad Zadar na privatnom terenu vlasnik dječjeg igrališta?

Iz Grada, međutim, nismo dobili odgovor tko je preko vikenda stavio, a tko skinuo zaštitnu traku.