U Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije reagirali su na pritužbe građana na nedostupnost termina za testiranje na Covid-19, koje su objavili mediji. Putem priopćenja za javnost ravnatelj dr. Zoran Škrgatić obavijestio je građane o novostima u rasporedu uzimanja uzoraka i testiranja.

- Na lokaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ljudevita Posavskog 7A, ispred montažnog objekta postavljenog na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar dnevno se uzima do 160 uzoraka i to na način da se pacijenti naručuju svakih pet minuta kako bi se izbjegle gužve i dulja čekanja na testiranje.

Uzimanje uzoraka za RT-PCR metodu odvija se u dogovorenom terminu:

- svakog radnog dana od 07:30 do 14:00 sati,

- subotom od 07:30 do 13:00 sati,

o čemu obavijest stoji na našoj web stranici.

Od ponedjeljka 29. ožujka na lokaciji Ravnice odnosno u COVID ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije opet započinje uzimanje uzoraka u dva termina, kroz sedam dana:

- svakog dana od 08:00 do 09:00 sati i od 13:00 do 14:00 sati.

Ovim se udvostručuje broj donesenih uzoraka u naš laboratorij tj. povećava kapacitet dnevno obrađenih pacijenata. U laboratorijima Službe za mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda koja raspolaže s dva PCR uredaja dnevno se obrađuje u prosjeku do 250 uzoraka, a maksimalno se može obraditi 450 uzoraka.

I uz ova dnevna ograničenja liječnici obiteljske medicine mogu kao i do sada svoje pacijente koji su u prioritetnoj skupini naručivati preko posebne za to oformljene mail adrese, pa takve rješavamo hitno bez odgode.

- Služba uspješno rješava svaki zahtjev upućen prema nama zahvaljujući maksimalnom trudu svojih djelatnika, istaknula je putem priopćenja za medije voditeljica Službe za mikrobiologiju i parazitologiju dr. Ivanka Matas.