Nizu događaja odgođenih zbog epidemije koronavirusa pridružilo se i suđenje protiv Rena Sinovčića, koje se trebalo održati danas, nakon što je Županijski sud u Šibeniku ukinuo presudu kojom je nekadašnji vlasnik VOX-a proglašen krivim za produljeno djelo klevete na račun bivšeg predsjednika GO SDP-a Antuna Novoselovića.

Kako doznajemo od glasnogovornika suda Davora Dubravice, ročište se neće održati zbog odsutnosti suca, koji se zbog sumnje na infekciju koronavirusom nalazi u samoizolaciji, pa su do daljnjega odgođene sve njegove rasprave, među kojima je i današnje ročište.

Podsjetimo kako je riječ o slučaju koji datira još iz 2014. godine, kada je Sinovčić za govornicom Gradskog vijeća Novoselovića prozvao za silovanje samohrane majke. Te teške optužbe ubrzo je odbacilo Županijsko državno odvjetništvo, a s obzirom na to da je Sinovčić imao politički imunitet za izjave iznesene na sjednici, predmet privatnog spora bili su novinski članci koji su se kasnije provlačili kroz njegove medije. Pet godina trajala je Novoselovićeva bitka da skine tu ljagu sa svog imena. Sinovčić je izbjegao ročišta, a kada je konačno iznio svoju obranu, u kontradiktornom iskazu je rekao kako Novoselovića nikad nije optužio za silovanje, ali i da silovanje može biti i poljubac i ugriz. Zbog klevete 2019. godine izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 400 dnevnih dohodaka, odnosno 27.504 kuna. 

Dvije godine nakon, presuda je ukinuta zbog viška u njezinoj izreci, odnosno dijela koji se odnosi na Sinovčićev istup na sjednici Gradskog vijeća.