Grad Zadar je s obzirom na korona epidemiju dao olakšice zakupcima javne površine tijekom travnja i svibnja, ali i ostatka ove godine.

Vijećnik MOST-a Mladen Malta zauzeo se i za one koji prodaju na Gradskoj tržnici.

- Oni rade u najgorim uvjetima. I njima je korona otežala poslovanje, a zakup im je ostao isti kao u doba prije korone, ukazao je Malta.

I kao predsjednik Udruženja obrtnika,  mada prodavači s pijace nisu članovi, nekoliko puta je od gradske vlasti tražio olakšice za prodavače s pijace.

Odgovor je na sjednici Gradskog vijeća dao pročelnik Tomislav Korona. 

- To je u nadležnosti Tržnice i oni odlučuju prema svojoj poslovnoj politici, ogradio se Korona. U Nadzornom odboru Tržnice preko imenovanih pročelnika provodi se gradska politika, a Grad Zadar im je prepustio gospodaranje tim dijelom javne površine koju je Tržnica i do sad naplaćivala, a da nominalno nisu bili vlasnici.

Tako je selektivna gradska politika vidljiva na Gradskoj tržnici, kao i ribarnici. Kupaca je sve manje, prodaja je sve oskudnija - osobito u dane kada je loše vrijeme, a zakup je ostao isti. Utješno je da, s obzirom na situaciju od prije godinu dana, sada barem mogu prodavati. Međutim, prazni štandovi voća i povrća na tržnici sve govore. U ništa boljoj situaciji nisu oni koji prodaju odjeću. I njih je sve manje kako su kupci sve rijeđi.