Gradonačelnik Branko Dukić priznao je kako "nije baš bila primjerena" njegova izjava "a kad jeste budale" na primjedbu SDP-ovog vijećnika Jure Zubčića koji ga je zbog načina provođenja rasprave o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja zone Bregdetti pitao zašto ih pravi budalama.

- Tko stoji iza organiziranja javne rasprave oko UPU Bregdetti koja se pretvorila u teški cirkus? Kako je moguće da se danima i tjednima organizira javna rasprava s početkom u 10 sati, pa da se dan prije kad smo svi, mi kao gradski vijećnici i svi ostali zainteresirani prilagodili svoje obveze tom terminu, razbacamo po terminima koji nam ne odgovaraju kroz cijeli dan? Čak i to na stranu, kako je moguće da se onda neke osobe pojavljuju na svim popisima od 10 ujutro do 15 sati? Na kraju se dogodilo još nešto, da ste si kao gradonačelnik dopustili da gradske vijećnike nazovete budalama i zbog toga tražim Vašu javnu ispriku, poručio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Zubčićev stranački kolega Erol Gaši.

Dukić je odgovorio kako je to bilo u šali.

- Ispričat ću se ako sam koga uvrijedio. Svi se ponekad ponašamo budalasto, možda sam reagirao na takav način. U raspravama imamo dosjetke, možda ta nije baš bila primjerena, odgovorio je zadarski gradonačelnik.