Kvorum vladajuće većine u Gradskom vijeću bio je uzdrman i na posljednjoj sjednici koja je danas završila nakon održavanja elektronskim putem. Točka o komunalnom doprinosu za POS-ove zgrade prošla je prilično glatko, bez rasprave, no kad je već krenula sljedeća točka o UPU Vitrenjak javio se SDP-ov Daniel Radeta i upozorio predsjedavajućeg Bruna Milina kako je odluka donesena bez kvoruma.

- S koliko je glasova donesena odluka?, pitao je Radeta.

- S petnaest, odgovorio je Milin, nakon čega se za čelo Vijeća vratio predsjednik Zvonimir Vrančić. Za izglasavanje odluka, naime, potrebna je natpolovična većina od 16 vijećnika. Kako se Radeta javio samo kao promatrač, a ispalo je da su se s veze odjavili i svi drugi oporbeni vijećnici (Rubeša je isključen), trebalo je obustaviti sljedeću točku i vratiti se glasovanju na prethodnu.

- Za ovu odluku glasovalo je 17 vijećnika, utvrdio je Vrančić.

Zanimljivo je da je jedan od onih koji su spasili kvorum bio fizioterapeut Dado Burčul, HDZ-ov vijecnik koji se trenutačno nalazi na Kanarskim otocima, na kvalifikacijskoj regati. Burčul nije slao glasove, ali se javljao video vezom, sudjelovao u nekim raspravama kako bi dao do znanja da je tu te podržao kvorum u ključnom trenutku. Svoju je stranačku lojalnost dokazao Iz Lanzarotea iz kanarskog otočja.