Centar za socijalnu skrb Zadar objavio je danas javni natječaj kojim se traži izvođač radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni građevine Doma za odgoj djece i mladeži.

Riječ je o najavljenom projektu zamjene prostora javnih ustanova u sklopu kojeg će iz zgrade na Voštarnici iseliti štićenici Doma, nakon čega će se tamo urediti prostorije Centra za socijalnu skrb i Obiteljskog centra, kao i dodatni dnevni boravak i kuhinja za korisnike Doma za odrasle osobe Sv. Frane. Prema projektu, povećat će se gabarit građevine, a njezina dva nova korisnika moći će svoju djelatnost obavljati potpuno neovisno jedan o drugome. Ukupno će imati 19 parkirališnih mjesta.

Uprava Doma za odgoj djece i mladeži dobit će prostorije Centra u obližnjoj Ulici Andrije Hebranga, dok će smještaj djece biti organiziran kroz stambene zajednice.

Ulaganje u zgradu u Ulici bana Josipa Jelačića, izgrađenu početkom 60-ih, procijenjeno je na 12.988.796,40 kuna. Predviđeni rok dovršetka svih radova je 540 dana, dok je rok za prijavu zainteresiranih građevinara 14. travnja.