Proteklog vikenda (19. -21. ožujka), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali su 551 vozila i vozača, a poduzeli su 163 represivnih mjera. 

Alkotestirano je 131 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola, 57 ih je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 14 vozača nije poštivalo prometni znak, a ukupno 12 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje. 

U nedjelju, 21. ožujka u 00.10 sati u Ulici Put Pudarice u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 50-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka i pod utjecajem alkohola od 2,68 promila, a što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa. Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dan prije u 14.52 sati na A-1, u tunelu sv. Rok policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 159 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h. Vozaču je na izdano Izvješće o počinjenom prekršaju uz kaznu od dvije tisuće kuna.