Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije poziva mlade od 13-19 godina iz Šibensko-kninske i Zadarske županije na online radionicu UPSHIFT koja će se održati od 23. do 25. travnja. 

Radionica će se održati u potpunosti online putem Zoom aplikacije i ostalih alata za online timski rad.

Riječ je o trodnevnoj radionici koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Stječu se nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije organiziraju ove intenzivne radionice za 10 odabranih timova koji uz pomoć stručnih mentora uče kako od prepoznavanja problema doći do inovativnog rješenja. Svakom timu bit će dodijeljen mentor - mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava dok će pet odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15 tisuća kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Radionica UPSHIFT provodi se kao jedna u nizu aktivnosti programa ZABUM, a cilj je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te priliku svima koji imaju želju i volju da postanu pokretači koji će promijeniti stvari na bolje. Jedinstvena je to prilika da na jedan poseban, krajnje zabavan način, mladi utječu na probleme u svom okruženju. 

Prijave su otvorene do 9. travnja 2021. do 23.59 sati. Pravila dozvoljavaju više prijava u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu. Prijaviti se možete ovdje.

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM - Za budućnost mladih i UPSHIFT radionicama moguće je pronaći na FacebookuInstagramu i Webu.

ZABUM - Za budućnost mladih je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).