Medicinska škola Ante Kuzmanića raspisala je natječaj za izradu izvedbenog projekta radova na adaptaciji i dogradnji Medicinske škole Zadar u zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma (Hotel Čazma), u koji bi se u cijelosti izmjestila Medicinska škola.

Nova lokacija nalazi se u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova koje služe kao vježbovni poligon Škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava. Za dva europska projekta - unaprjeđenje infrastrukture i uspostavu regionalnog centra kompetentnosti Medicinskoj školi odoboreno je oko 90 milijuna kuna, a samo na ovaj projekt obnove zgrade otpada 48 milijuna.

Kako bi radovi krenuli, potrebno je izraditi izvedbeni projekt radova i troškovnike, a procjena vrijednosti ovog posla je 500.000 kuna s PDV-om. Ponuđač će morati u roku od 60 dana izraditi izvedbeni arhitektonski, strojarski i elektrotehnički projekt, strojarski projekt termotehničkih i plinskih instalacija, projekt sprinkler instalacije te troškovnike za sve struke, sukladno projektnoj dokumentaciji.

Glavni projekt budućeg obrazovnog centra izradili su zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić. Razdoblje projekta koji se odnosi na samu adaptaciju škole je do 21. 9.2023. godine, što znači da bi mladi zadarski medicinari već za dvije i pol godine mogli sjesti u klupe u novoopremljenom objektu.