Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar u suradnji s policijskim službenicima Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad Zadraninom u dobi od 41 godina, koji se sumnjiči za više kaznenih djela te nad ženskom osobom u dobi od 37-godina koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar koji su proaktivno postupali u prevenciji zbog vršenja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, 19. ožujka oko 2.30 sati u Zadru u Ulici Grge Budislavića u Zadru uočili su mušku osobu, neposredno nakon što je provalio u prostorije trgovačkog društva. Nakon toga muškarac je pobjegao na krov obližnjeg objekta gdje su ga policajci sustigli i priveli u službene prostorije policije.

Nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje, te se 41-godišnjaka, koji je i ranije bio poznat po sličnim djelima, sumnjiči da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, počinio ukupno 27 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na način da je u vremenu od 27. veljače do 19. ožujka na gradskim predjelima Novi Bokanjac, Bokanjac, Plovanija i Voštarnica provaljivao u različite objekte u vlasništvu trgovačkih društva i drugih fizičkih osoba, odakle je iz nekih otuđio novac, sportsku odjeću i cigarete.

Također na navedenom području pokušao je provaliti ili je provalio u nekoliko obiteljskih kuće više vlasnika, pa je tako iz kuće u vlasništvu 43-godišnjakinje otuđio novac, dok je iz kuće u vlasništvu 40-godišnjakinje otuđio novac, zlatni nakit te dva ručna sata.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, a po nalogu Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga doma na zadarskom području kojeg 41-godišnjak koristi, kojom prilikom je silom i prijetnjom sprječavao policijske službenike u obavljanju dokazne radnje službene radnje. Isto tako, tom prilikom 37-godišnjakinja s kojom živi je prijetila policijskim službenicima i sprječavala ih u obavljanju službene radnje, te nasrnula na jednog policijskog službenika nakon čega su nad njom uporabljena sredstva prisile te je uhićena i dovedena u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio 27 kaznenih djela Teška krađa i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Protiv 37-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.