Pogibeljno skretanje taksista pred semaforom na Maloj pošti jučer je umalo bilo pogibeljno za jednu biciklisticu koja je prošla kroz semafor u trenutku kada joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Skretanje taksista preko puno crte na stanicu, pa i izlazak iz stanice ulijevo, također preko pune crte, nešto je čemu možemo svakodnevno svjedočiti u Ulici Josipa Jurja Strossmayera. S obzirom na neposrednu blizinu semafora, ovakvo skretanje je dosta opasno, ali mu vozači koji dolaze iz pravca Poluotoka ili Tuđmanove pribjegavaju kako ne bi morali zaokružiti preko Branimirove obale i izgubiti minutu vremena. Kada je jučer taksist oko 13.30 sati skrenuo, oduzeo je prednost 46-godišnjoj vozačici bicikla, koja je udarila u automobil i pala. Ovom prizoru svjedočio je i naš čitatelj.

- Teksas u Zadru. Jučer između 13:15 i 13:30 taxi je udario biciklistkinju na Maloj pošti. Vozač se ispred semafora polukružno okrenuo preko pune crte prema taksi stajalištu te oduzeo prednost vozačici. Ono što sam vidio, vozač nije niti pohitao da vozačici priskoči u pomoć, već se ona sama ustala, dojavio je čitatelj.

Ovu nam je informaciju potvrdila i policija, koja kaže kako je vozač automobila pobjegao s mjesta nesreće nakon što je biciklistica prijavila prometnu nesreću, pa je potraga za njim u tijeku. S obzirom da je poznato vrijeme kada se nesreća dogodila i taksi prijevoznik čiji je vozač upravljao automobilom, ne treba sumnjati da će se počinitelj brzo pronaći.

Zbog učestalih prekršaja na ovom mjestu, pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra Robertino Dujela najavio je razmatranje mjera koje bi se mogle poduzeti da se ovakvi prekršaji onemoguće, poput barijera koje su postavljene kod nekadašnjeg Mesoprometa.

- Provjerit ćemo širinu prometnice u tom dijelu i s policijom ponuditi rješenje, slično onom kakvo je napravljeno na dva dijela Tuđmanove (Mesopromet i kod City galerije) te u Ulici Domovinskog rata (iznad Kauflanda i kod banke). Još jednom pozivamo vozače na punu koncentraciju u prometu i posebnu pozornost na sigurnost najranjivije skupine, pješaka.