Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije, odnosno zračne puške nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi.

Naime, u srijedu, 17. ožujka u popodnevnim satima u Lišanima Ostrovičkim, u dvorištu obiteljske kuće 12-godišnje dijete je streljivom zračne puške lakše ozlijedio devetogodišnje kojemu je pružena liječnička pomoć u mjesnoj liječničkoj ordinaciji.

Oružje mu je oduzeto, te se protiv 61-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

PU zadarska upozorava građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju dječju zainteresiranost za oružje, te ga drže na njima nedostupnim mjestima i zaključano sukladno zakonskim propisima.