Ministar mora Oleg Butković danas je u pratnji državnog tajnika Josipa Bilavera i načelnice Nine Perko donio u Gaženicu 16 ugovora u vrijednosti 15 milijuna kuna.
Zadrani su, prema riječima bili najaktivniji s projektima sanacije i rekonstrukcije luka za javni promet te pomorskog dobra opće uporabe.

- Županijska lučka uprava s četiri ugovora jedna je od najboljih ako i najbolja u Hrvatskoj, a budući da je državni tajnik iz ovih krajeva, bit će vjerojatno još novaca, najavio je ministar mora.

Ministar Butković još je jednom ustvrdio kako je od 2016. godine, kada je on preuzeo resor mora, prije toga je bilo pomorstvo, počela renesansa na hrvatskoj obali.

- U odnosu na ulaganja od današnjih milijardu i po kuna, godinu prije nego sam ja došao bilo je to 23 milijuna kuna, a Zadarska županija dobila je samo četiri milijuna kuna, politički je poentirao ministar Butković.

Još kada se uredi riva, onda će, dodao je ministar, Zadar biti u samom vrhu gdje i sada po uređenosti lučke infrastrukture.

Ministar nije mogao odgovoriti na pitanje kada će oživjeti pusta zgrada putničkog terminala u Gaženici s obzirom na stanje u korona industriji koja je pokleknula pred korona pandemijom.

- To ovisi o procijepljenosti. Vjerujem da ćemo do ljeta i mi biti bolje i oni koji nam dolaze pa tako i turistička sezona, kazao je ministar.

Butković je očekivao pitanje vezano za šestogodišnji natječaj za koncesioniranje Marine Zadar. Je li točno da se spremati poništiti natječaj? - Poništiti ili dovršiti, pitao nas je ministar i ponovio ono što je rekao prije par mjeseci na isto pitanje i na istom mjestu.

- U završnoj samo fazi s DORH-om. Vidjet ćemo. Bit će to zajednička odluka nas i DORH-a. - Hoćete li poništiti natječaj? - Nisam to rekao? - A hoćete li? - Ne znam, kazao je ministar Butković koji je takvo što najavio davne 2016. godine, ali samo jednom od kada je postao ministar.