Grad Zadar napokon je danas objavio natječaj za nabavku 10 kućica na Muraju koje bi se, sudeći prema uvjetima natječaja, na bastionu sv. Roka mogle postaviti potkraj ljeta.

Procijenjena javna nabava iznosi 800 tisuća kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 7. travnja. Ako natječaj prođe iz prve, odnosno bez žalbe, u svibnju bi se moglo znati tko će nabaviti i postaviti kioske.

Rok isporuke počinje teći od potpisivanja Zapisnika o uvođenju u posao te iznosi tri mjeseca, ističe se u natječajnoj dokumentaciji što podrazumijeva vremenski period određen za izvršenje ugovorenih obveza izrade i isporuke robe „ključ u ruke" na za to određenu lokaciju.

Kiosci su dio arhitektonskog uređenja Muraja na kojem je prošle jeseni otvorena šetnica. Kako bi se u potpunosti iskoristila kulturna i društvena svrha i potencijal bedema u sklopu projekta nabavlja se 10 posebno dizajniranih drvenih kioska (kućica), obrazloženje je iz natječaja.

Određena je i struktura drvenih kućica, pa će pet imati prodajnu namjenu, četiri ugostiteljsku, a jedna će biti javni WC. Arhitektonski studio RENE napravio je projekte za svaki tip kućice i odredio uvjete te materijale. Primjerice, neto površina za kućice koje će imati ugostiteljsku namjenu je devet metara četvornih.

Investitori i projektanti su zamislili da se u prodajnim kućicama nude "autohtoni proizvodi, izlažu i prodaju zanatski radovi". Što će, kada i kako biti, na kraju će odrediti natječaj Grada Zadra za najam tih kućica čije je otvaranje teško predvidjeti za ovu ljetnu sezonu.