Hrvatski košarkaški savez jučer je klubovima koji nastupaju u Drugoj ligi ponudio da u ovim epidemiološkim uvjetima svoja natjecanja nastave na - vanjskim terenima. Službena natjecanja tako bi se u košarci prvi put igrala na betonu nakon šezdesetih godina prošlih godina, u doba kada je Giuseppe Giergia bio poletarac. U Drugoj ligi jug sa zadarskog područja nastupaju Diadora, Sukošan i Pet bunara, a nakon objave vijesti prvi su reagirali "entuzijasti":

- Kako sami kažu, Hrvatski košarkaški savez neumorno radi na očuvanju natjecanja pa i košarkaškog sporta uopće i u stalnoj je potrazi za rješenjima problema koji se nameću. Nakon tog neumornog rada, tek danas, predstavili su svoj prijedlog: igranje Druge lige i utakmica mlađih kategorija na vanjskim terenima. Na naš prijedlog nisu se udostojili niti odgovoriti, bar onako generično, kako su do sada jedino i znali.

Nastavno na njihov prijedlog, žao nam je što se Savez nije sjetio pobjednika Zadarska ljetna liga, pa da se osvajača te lige pošalje u borbu za Kup ili slično. Kad im je već normalno igranje službenih natjecanja na betonu tj. vanjskim terenima, mogao se i jedan derbi Zadra i Cibone odigrati vani, pred uzavrelom atmosferom Mornarice. Mogla se na primjer, dovesti i reprezentacija na Banine, gdje bi se održao kvalifikacijski turnir za odlazak na OI. Troškovi takve organizacije bili bi minimalni, što je izgleda i jedino što Savez zanima. Nažalost, ovaj Savez ne zanima budućnost djece niti budućnost sporta. Niti jednim potezom u posljednjih x godina, nisu dokazali suprotno, stoji u objavi na Facebook stranici KK Diadora.