Unatoč tome što su na natječaj pristigle čak 22 prijave, od čega je 14 završilo na listi prvenstva, Državno sudbeno vijeće ponovit će natječaj za jedno nepopunjeno sudačko mjesto na Općinskom sudu u Zadru.

Podsjetimo, još početkom prošle godine u "paketu" su oglašena dva mjesta, da bi prošli tjedan DSV imenovao tek jednu sutkinju, Ivu Abfal.

- Odluka za popunu drugog mjesta za suca Općinskog suda u Zadru nije donesena s obzirom da je kandidatkinja koja je imenovana povukla prijavu na predmetni oglas, a niti jedan drugi kandidat nije dobio dovoljan broj glasova članova Državnog sudbenog vijeća da bi bio upućen na psihološku provjeru, stoji u odgovoru kojeg nam je na naš zahtjev za objašnjenjem izostanka odluke dostavila tajnica DSV-a Dijana Rožić Frlan.

Ta druga kandidatkinja, koja je povukla svoju prijavu, bila je Ana Santini, Zadranka koja trenutno radi na sudu u Zagrebu. Ona je i prije razgovora, a zbog visoke ocjene na završnom ispitu u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, zauzela drugo mjesto s kojeg je nije svrgnula niti "dvojka" koju su joj članovi DSV-a dali nakon intervjua. Niskim bodovima s razgovora DSV je proširio svoje pravo odabira u rasponu od -10 bodova do bodova prvoplasirane kandidatkinje, Neve Lukin, kojoj su dali "jedinicu".

Nakon zanimljivog bodovanja zanimljivo je i kako DSV u bazi od ostalih 12 kandidata nije pronašao niti jednog drugog koji bi odgovarao njihovim kriterijima za suca Općinskog suda u Zadru.