Iz PU zadarske izvjestili su o rekorderima u brzini i alkoholu proteklog vikenda.

U subotu, u 21.30 sati na DC-08 u Posedarju 32-godišnji vozač teretnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka izazvao je lakšu prometnu nesreću u kojoj je zadobio lakše tjelesne ozljede, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 14. ožujka 2021. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Dan ranije, u 14.52 sati na A-1, na dionici Pristeg-Pirovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom Peugeot, nedopuštenom brzinom od 197 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je na izdano Izvješće o počinjenom prekršaju uz kaznu od 2.000,00 kn.