Na Gradskom vijeću Grada Benkovca, koje će se održati sutra u Vatrogasnom domu, među točkama dnevnog reda naći će se prijedlozi o novim mandatima dosadašnjim rukovoditeljima Gradske knjižnice Benkovac i Radija Benkovac, kao i Odluka o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Benkovac.

Na natječaj za ravnatelja Gradske knjižnice pristigla je samo jedna prijava, dosadašnjeg ravnatelja Mile Marića, inače profesora hrvatskog jezika i književnosti. Kako nema zapreka njegovom imenovanju, predsjednik Povjerenstva Boris Erceg predložio je Gradskom vijeću potvrdu novog četverogodišnjeg mandata, s početkom od 9. travnja. Na raspisani javni natječaj za imenovanje direktora Radija Benkovac pristigla je samo prijava dosadašnjeg ravnatelja Marina Lepura, koji će također dobiti četverogodišnji mandat.

U Benkovcu će uskoro trebati još jednog ravnatelja, jer će se na istoj sjednici donijeti odluka o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Benkovac. Djelatnost ustanove bit će osnovnoškolska i srednjoškolska naobrazba odraslih, glazbena naobrazba, djelatnost javnog prikazivanja filmova, novinska, radijska i televizijska djelatnost, kao i djelatnosti u vezi s osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijom mladeži i odraslih izvan sustava redovite naobrazbe. Ravnatelja će imenovati Upravno vijeće nakon provedenog natječaja, a za početak rada osigurano je 50.000 kuna.

PUO Benkovac djelovat će u Domu kulture, koji je trebao biti obnovljen u velikom projektu obnove benkovačke infrastrukture europskim sredstvima. Međutim, kada se krenulo u obnovu otkrilo se kako zgrada nema temelja te je cijena trebala porasti s predviđena 43 na 48 milijuna kuna. Zbog toga je plan promijenjen, stara zgrada će se srušiti i graditi nova, što će sve zajedno koštati oko 20 milijuna kuna. Do njegovog dovršetka trebala bi se dovršiti procedura oko imenovanja ravnatelja i dobivanja dokumentacije za početak rada učilišta.