Bolnički krug OB Zadar u posljednje vrijeme izgleda kao odlagalište otpada s piramidom od crvenih vreća. Za objašnjenje ovog neuglednog i za zdravstvenu ustanovu sramotnog prizora, zatražili smo ravnatelja zadarske bolnice dr. Željka Čulinu.

- Opća bolnica Zadar kao i sve zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj, u tijeku pandemije COVID-19 našla se u organizacijskim poteškoćama skladištenja i zbrinjavanja infektivnog otpada. O navedenoj poteškoći i načinu njenog rješavanja Opća bolnica Zadar redovno obavještava Ministarstvo zdravstva. Izvješće se odnosi na popunjenost kapaciteta skladišnog prostora i količinu infektivnog otpada kojeg je potrebno zbrinuti. Nedostatak prostora u kojem bi se smjestio otpad, a prije same obrade, rezultat je smještaja otpada u bolničkom krugu, navodi se u odgovoru iz Ravnateljstva OB Zadar.

No, iz bolnice uvjeravaju kako nema opasnosti za njihove zaposlenike i pacijente koji prolaze tim putem.

- Obzirom da je zbog epidemioloških razloga, ograničen pristup krugu, uz sve mjere zaštite koje su poduzete i koje će se poduzeti ubuduće, naglašavamo kako ne postoji opasnost kako za bolesnike tako i za radnike Opće bolnice Zadar.