Na Općinskom sudu u Zadru krivom je proglašena 66-godišnja žena sa prebivalištem u Bibinjama koja je sinu prijetila da će ga usmrtiti, čime je počinila kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Ona je 21. veljače prošle godine oko 9 sati u Bibinjama, u obiteljskoj kući, u cilju da zastraši svoga sina, najprije sjekirom i "pajserom" udarala po ulaznim vratima stana u kojem njezin sin živi zajedno s izvanbračnom suprugom, dok su oni s unutarnje strane vrata svojim tijelima spriječavali da ih otvori. Nakon što su na mjesto događaja po pozivu došli policajci, rekla im je "da će ubiti svog sina, iščupati mu grkljan na spavanju, zadaviti s dva prsta jer ga je ona rodila i zapaliti benzinom". Ove ozbiljne prijetnje izazvale su kod oštećenika osjećaj straha i bojazni za vlastiti život, stoji u presudi.

Svjedok oštećenik, ispitan na raspravi, rekao je kako ga njegova majka nastoji izbaciti iz kuće od smrti njegova oca, od kada datira i njezino incidentno ponašanje. Iako mu se majka nakon incidenta držala mjera opreza, čuo je kako trača da će ga izbaciti iz kuće i da će ostati sirotinja. Pri tome nije "štedjela" ni njegovu nevjenčanu suprugu, koja je u iskazu ponovila riječi svog supruga i nadodala kako okrivljenica nije sklona alkoholu, već "zločesta osoba koja ih ne želi u toj kući". Složili su se i u tome da se okrivljenice jako boje.

Okrivljenica u svojoj obrani, iako je izjavila da se ne smatra krivom, ne spori da je navedene prigode pokušala nasilno otvoriti ulazna vrata kuće u kojoj živi njezin sin "jer su joj trebali pokrivači, a on joj nije htio dati ključ od stana", niti da je pred policajcima prijetila da će usmrtiti sina. Ipak navodi kako je to rekla u afektu i ljutnji. 

Prilikom individualizacije i odmjeravanja kazne okrivljenici sud je kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju neosuđivanost za kaznena djela, te životnu dob okrivljenice, dok otegotnih okolnosti nije našao, zbog čega joj je za počinjeno kazneno djelo izrekao zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće izvršiti ako okrivljenica u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.