Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakinjom i 32-godišnjakom radi počinjenja više kaznenih djela protiv gospodarstva i to Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tako se 58-godišnjakinja sumnjiči da je kao vlasnica i odgovorna osoba društva registriranog za pružanje knjigovodstveno-računovodstvenih usluga sa zagrebačkog područja u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i sebi blisku osobu, pružajući putem svog društva računovodstvene usluge za druga dva društva sa zadarskog područja pri čemu je bila ovlaštena obavljati plaćanja po žiro računima tih društava, u razdoblju od travnja 2016. godine do kraja 2019. godine neovlašteno sa žiro računa oštećenih društava izvršila više novčanih transakcija na tekući račun 32-godišnjaka u ukupnom iznosu od preko 700 tisuća kuna koje su trošili za osobne potrebe.

Protiv 58-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 32-godišnjaka za pomaganje u tim djelima.