Državno sudbeno vijeće objavilo je odluke donesene na jučerašnjoj sjednici, među kojima je imenovanje Ive Abfal za sutkinju Općinskog suda u Zadru.

Iza njihovog priopćenja ostaje nejasno što je s drugim sudačkim mjestom, koje je bilo oglašeno u istom "paketu". Dok nam ne pristigne objašnjenje DSV-a, podsjetimo kako je riječ o natječaju na koji se javilo ukupno 22 kandidata. Njih 14 odazvalo se razgovoru čije je zanimljivo bodovanje izazvalo interes javnosti.

Naime, prvoplasirana kandidatkinja Neva Lukina na intervjuu je dobila jedinicu, a u razgovoru za naš portal rekla je kako je nisu niti pitali ono što se trebalo ocjenjivati. Čak ju ni ta jedinica nije svrgnula s prvog mjesta liste, no otvorila je put drugim kandidatima, s obzirom na to da DSV ima pravo odabira u rasponu od -10 bodova od prvoplasiranog kandidata.

Najviši bodovi (15) na razgovoru tako su na treće mjesto smjestili novoimenovanu sutkinju Ivu Abfal, koja je dosad radila kao viša sudska savjetnica u Stalnoj službi Biograd na Moru. Uz drugoplasiranu Anu Santini pozvana je na testiranje dan prije Badnjaka.