Zapušteni dio apartmanskog naselja Zelena punta u Kukljici dospio je do trećeg kruga javne dražbe na kojem je početna cijena nekretnina, vrijednih ukupno 32.8 milijuna kuna, pala na svega 8.2 milijuna kuna.

Krajem ožujka kroz dvije odvojene dražbe nastavlja se potraga za investitorom koji će morati uložiti značajna sredstva u oživljavanje ovog kompleksa. Naime, ovaj turistički biser, u kojem je prije rata radilo stotinjak mještana Kukljice, danas je sve samo ne njezin dragulj. Bungalovi i prateći objekti u derutnom su stanju i gotovo da ne postoji prozor na kojem nije razbijeno staklo. Sreća na gustoj šumi koja ih prekriva od očiju kupača na obližnjoj stjenovitoj plaži.

Na bubnju je ukupno 100 nekretnina, koje osim bungalova predstavljaju šumu, restoran površine 840 m2 i praonu od 278 m2. Pravo prvootkupa ima Adriatic tourist resorts, u vlasništvu slovačkog fonda, koji je već otkupio drugi dio Zelene punte - apartmanske zgrade koje su u funkciji.

Kako doznajemo od načelnika Marina Boška, koji se kao i ostali mještani nada kako ovakvo stanje neće još dugo trajati, Slovaci su iskazali interes i za kupnju ove druge, zapuštene polovice. 

Prodaja se odvija u sklopu stečajnog postupka nad varaždinskim Coningom, tvrtkom koju je svojedobno osnovao varaždinski župan Radimir Čačić, a kojem se "Zelena punta" kroz godine njezinog propadanja često nabijala na nos.

Razgledavanje nekretnina moguće je uz prethodni dogovor sa stečajnom upraviteljicom Lidijom Lesar, ali i kroz našu fotogaleriju: