Opća bolnica Zadar nije uspjela u prvom pokušaju iznajmljivanja prostora na prvom katu Poliklinike za privatnu ambulantu. Na natječaj za 10-godišnji zakup roh-bau prostora od 273 metra četvorna po početnoj cijeni od 170 kuna, nije bilo zainteresiranih, informacija je koju smo dobili od ravantelja Željka Čuline.

Odlukom Upravnog vijeća kojeg vodi Zoran Škrgatić, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, najmom tog prostora planirao se uprihoditi novac koji bi Bolnici poslužio za opremanje preostalog prostora u Poliklinici. S tim da bi se budućem zakupcu mogla smanjit  iznos "stanarine" za najviše od 20 posto kao kompenzacija ulaganja u uređenje prostora.

Za sad je taj tržišni posao na čekanju.

Bolnica  prema najavi ravnatelja Čuline, namjerava urediti prostora na trećem katu za dječju pshijatriju s ulazom na istočnoj strani građevine. Za taj novi zahvat dobro bi im došao novac od zakupa.

Koliko je još ostalo slobodnog prostora u Poliklinici od 25 tisuća kvadrata tu informaciju nismo dobili na upit ravnatelju Bolnice.

U Polikliniku useljavaju dvije zdravstvene ustanove kojima je Zadarska županija osnivač kao i Bolnici koja im to daje u najam od 1 kune mjesečno, ali uz uvjet da dijele troškove režija, koji će im biti veći nego na starom mjestu.

U tijeku je uređenje 260 kvadrata za preseljenje dijela Zavoda za hitnu medicinu. No, najvažnije pitanje će biti da se osigura pakirno mjesto za kola hitne pomoći u popunjenom kapacitetu parkirne garaže Poliklinike.

Dom zdravalja dobio je je ukupno 912 metara četvornih "roh bau" prostora  na kantunu prvog i drugog kata. Za uređenje šest ambulanti u roh bau uzeli kreditnu liniju od pet milijuna kuna.

Liječnici u status najmitelja pedijatrijskih i ginekoloških ambulanti ne znaju koliki ih prostor čeka u Poliklinici, jer o tome nisu informirani od nadležnih (izvukli smo taj podatak iz natječajne dokumentacije prema projektu kojeg je izradio studio RENE, op.a.)

Zavod za javno zdravstvo, uz Bolnicu postaje suvlasnik Poliklinike pošto su baštinili treći kat s pet tisuća metara četvornih te na prvom katu još 447 metara četvornih.