Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor protiv 20-godišnjaka kojeg se sumnjiči za pet kaznenih djela protiv imovine, i to dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo razbojničke krađe te dva kaznena djela teške krađe.

Prema izvještaju iz Županijskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak od 27. siječnja do 4. ožujka ulazio u trgovine i prijeteći nožem zatražio od zaposlenica da mu predaju sav novac iz registar blagajni što su one, u strahu za svoj život, i učinile te je na taj način oštetio dvije trgovine za ukupan iznos od oko osam tisuća kuna.

Osnovano se sumnja i da je 19. veljače ušao u jednu prodavaonicu u trgovačkom centru i uzeo nekoliko predmeta iz prodavaonice, a kada ga je prodavačica primijetila i pokušala zadržati, on ju je primjenom fizičke sile odgurnuo i pobjegao odnoseći sa sobom otuđene stvari u vrijednosti od oko tisuću kuna.

Postoji osnovana sumnja i da je iz stana svog stanodavca otuđio iznos od 1.700,00 kuna te iz blagajne jedne prodavaonice iznos od 4.000,00 kuna, ali na drzak način tako što je zlouporabio povjerenje svog stanodavca odnosno nepažnju djelatnica prodavaonice, priopćili su iz DORH-a nakon ispitivanja 20-godišnjaka.

Vjerujući kako postoji opasnost da će ponoviti istovrsna kaznena djela, odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora, a njihov prijedlog sudac je prihvatio.