Grad Zadar danas je proveo odluku o izboru drugog ponuditelja za opremanje Centra Mocire školskim namještajem, nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila prvu odluku odabiru virovitičke tvrtke Tvin.

Kako smo ranije pisali, Tvin je dao najnižu ponudu od 607 tisuća kuna (bez PDV-a), ali je konkurent Proklima-tim Zagreb uočio propust u specifikacijama proizvoda, jer su Virovitičani ponudili 10 perilica za posuđe marke Končar lošijeg energetskog razreda (A+) nego što je to bilo traženo (A++).

Nakon ponovljenog postupka ocjene ponuda Tvin je odbijen, kao i žalitelj Proklima-Tim. Komisija je ovog puta pronašla kako njihova perilica za posuđe Beko doduše ima A++ certifikat, ali potrošnju vode 9,5 umjesto 9 litara, koliko je traženo u natječaju. Proklima je tako pala na stavci kojom je oborila prvu dodjelu.

U igri su nakon toga ostala dva ponuđača - Mundus Viridis iz Vrbovca s ponudom od 712 tisuća kuna bez PDV-a i Model-Educa s ponudom od 759 tisuća kuna. Zagrepčani su bili financijski povoljniji, ali je na kraju prihvaćena najskuplja ponuda Model-Educe, ukupne vrijednosti 948 tisuća kuna s PDV-om. Pobijedili su zahvaljujući dužem jamstvenom roku od 60 mjeseci, za razliku od 24 mjeseca Mundus Viridisa.

Zbog energetskih certifikata i neznatnih razlika u potrošnji struje i vode Grad će tako opremu platiti oko 200 tisuća kuna više nego je trebao Virovitičanima.