Na plaži Kolovare pojavile su se prošlog tjedna tri hrpe nekakvog tucanika i kada smo već pomislili kako je počelo pravodobno uređenje plaže Kolovare, jučer smo vidjeli kako je sve isto.

Plaža Kolovare, koju je Grad Zadar prepustio na brigu Obali i lučicama, zapuštena čeka na novi ciklus održavanja. To ne znači bilo kakav ozbiljni zahvat na glavnoj gradskoj plaži. Kolovare su u očekivanju nekih boljih vremena u kojima bi prema zamisli arhitekta Pere Marušića plaža Kolovare postala pješčana i uređena s modernim sadržajima.

Do tada iz Obala i lučice, tvrde kako su započeli pripremne radove za novu sezonu kupanja na plaži Kolovare.

- Radovi su započeli prikupljenjem i skladištenjem kamenog agregata. U suradnji sa trgovačkim društvima „Nasadi" i „Čistoća",  u pripremi su radovi na uređenju zelenih površina same plaže, kako bi do početka sezone kupanja plaža Kolovare dočekala kupače spremna. Troškovi radova uređenja neće iznositi više od sredstava planiranih, osiguranih planom nabave za tu svrhu u iznosu od 150 tisuća kuna, navode iz Obale i lučica.

Službeno otvaranje plaže je 15. lipnja, ali plaža će za Zadrane biti spremna i prije tog roka, navodi se u očitovanju Obala i lučice.

Komunalni odjel Grada Zadra zadužen za održavanje plaža - svih osim Kolovara - ove je godine planirao milijun kuna, no također još nije počeo s planom uređenja. Vjerojatno će i oni uraniti, jer u tijeku je kampanja koju za gradonačelnika Branka Dukića vodi pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela. A plaže su njihov "forte" izbornog programa.