Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika Dana žena, zadarski ogranak HSLS-a  na Branimirovoj obali, na prigodan način „podjelom cvijeća-maćuhica" obilježio taj dan koji nikako ne smije pasti u zaborav.

Milica Josić, v.d. predsjednica Ženske organizacije liberalki pri zadarskom ogranku je sa članovima i simpatizerima stranke podijelila cvijeće, te je tom prigodom objasnila zbog čega se i devetu godinu za redom na ovaj prigodan način obilježava praznik žena pod sloganom "Ne daj da te gaze!"

- Svjesni činjenice kako sve lijepe tradicije padaju u zaborav u ovom brzom vremenu razvoja tehnologije, kada se sve manje ima vremena za bližnje, ovom gestom kao stranka koja propagira i slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, apeliramo na svijest prema ženama koje su sve manje zastupljene u društveno-političkom životu. Također nastojimo skrenuti pažnju na težak položaj žena na tržištu rada koje su kao takve suočene sa najtežim oblikom životnih izazova - s gubitkom radnih mjesta koji najviše pogađa žene iznad 40 godina.

Žene iako diskriminirane kroz povijest pa i kroz današnjicu ne bi trebale tolerirati te trendove, jer su žene ravnopravne i ne manje vrijedne, zaključila je Josić.

U dobroj atmosferi prihvaćene inicijative, Zadranke i Zadrani su podržali ovu već tradicionalnu akciju u velikom broju što je dodatno dalo vjetar u leđa zadarskom HSLS-u.


Tajništvo HSLS-a Grada Zadra