Tijekom prosinca donesno je pet odluka Gradonačelnika Zadra o izboru projektanata novih prometnih rješenja s kojima je ugovoren posao.

Uz Donat i Gin Companyu koji su prošlih godina radili cestovne projekte, čak dva projekta dobila je relativno novija zadarska firma Studio 2M. Oni će raditi idejni, glavni i izvedbeni projekta za ulicu Kralja Tvrtka i Ulicu Deana Nikpalja u Arbanasima.

Procjena vrijednosti te usluge bila je 185 tisuća kuna bez PDV-a, a oni su ponudili 184 tisuće kuna, a s PDV-om to će doći 230 tisuća kuna. Drugi posao je projektiranje raskrižja ulica Ivana Gundulića, Puta Petrića, Denisa Špike, Miroslava Krleže i Đure Sudeteevid. Prema našim saznanjima, tamo će biti kružni tok, odnosno rotor.

Za taj posao Studio 2M opet je dao  ponudu Gradu Zadru za tisuću kuna jeftiniju od procjena na 122 tisuće kune bez PDV-a.

Donat će, kao što smo već pisali za 100 tisuća kuna bez PDV-a (tolika je bila i procjena od strane Odjela za graditeljstvo) raditi projekt spoja na buduću zadarsku zaobilaznicu od raskrižja Ulica Hrvatskog sabora i Puta Biliga. Za taj spoj  već godinama se najavljuje rekonstrukcija u partnerstvu Hrvatskih cesta i Grada Zadra.

Gin Company, koji je prije 15-tak godina počeo s projektiranje Tuđmanove, došao je do nove faze projekta rekonstrukcije te transverzale.

Izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za dio Ulice Franje Tuđmana, od Ulice bana Josipa Jelačića do Ulice Nikole Tesle. Procjena je bila 187 tisuća kuna, a ponuda Gin Company iznosila je 186.850 kuna bez PDV-a.