"Riješit ćemo", rekli su braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Crvenim kućama prije pet godina, kada su im preko dvorišta rastrli kablove s električnim instalacijama jer su originalne stradale u požaru. Ministarstvo branitelja tražilo je da štetu podmiri i instalacije u prvobitno stanje vrati osiguravatelj, no do toga ni nakon spomenutih pet godina nije došlo. Kablovi su dvorištem od razvodne kutije prema zgradi razastrti u plastičnoj cijevi, a brojni apeli tamošnjih stanara da se otkloni opasnost, jer djeca padaju preko kablova, a nije isključeno ni da ih "zdrma" struja, do danas nisu naišli na plodno tlo.

Dolazak ministra Darka Horvata i gradonačelnika Branka Dukića na svečanost polaganja kamena-temeljca za POS-ovu zgradu stanari su iskoristili da ih još jednom upoznaju sa svojim zahtjevima.

- Evo, iz ove kutije sva struja preko dvorišta ide prema zgradama. Minitarstvo kaže da novac nije problem, ministar je upoznat ali mi i dalje nemamo struju u garažama i šupama, a da ne govorimo o tome da djeca svakog dana prolaze i trče ovuda, rekli su Dukiću stanari nakon svečanosti.

Problem je nastao kada je u garaži izgorio jedan automobil, kojega je osiguravalo Croatia osiguranje. Ono je odbilo platiti štetu vlasnicima čija su vozila također oštećena, a i trošak sanacije koji se procjenjuje na oko 700.000 kuna. S obzirom da se radi o državnoj tvrtki, očekivalo se da će se problem riješiti bez sudskog spora.

- Svjesni smo ovog problema, pričali smo s ministrom, imamo dobru suradnju s njim i doći ćemo zajedno da on vidi još jednom o čemu se radi, rekao je Dukić i dodao:

- Ovo su rješivi problemi, riješit ćemo.