Dvanaest dana od šokantnog pronalaska na Dugom otoku, još se utvrđuje kome pripada dio ljudskog tijela (kosti potkoljenice) koji je neugodno iznenadio državljanku Nizozemske koja se u ponedjeljak, 22. siječnja nalazila na plaži Dragove.

Do danas nitko se nije javio sa saznanjima koji bi mogli rasvijetliti okolnosti slučaja, stoga je sada sve na DNA analizi. Nju provodi MUP-ov Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić", koji je među prvima u svijetu, još 1997. godine, počeo raditi DNA analize.

U Centru godišnje zaprime oko 15 tisuća predmeta, a u svakome može biti i na stotine tragova. Kako doznajemo, jedan od pronađenih tragova na plaži Dragove je i tenisica.

Kada biološko vještačenje bude gotovo, rezultati će se provući kroz bazu nestalih osoba. Ako je nestanak osobe prijavljen hrvatskoj policiji, oni će vrlo brzo utvrditi kome pripada pronađeni dio ljudskog tijela. No, treba imati u vidu veliku mogućnost da je potkoljenicu izbacilo more, a pitanje je koliko je dugo plutala i odakle. Ako je to slučaj, ovaj će misterij biti puno teže razriješiti.