Maturantica zadarskog MIOC-a Hana Vlahov jučer nije imala sreće s Krležom i ispala je na kvizu "Tko želi biti milijunaš?". Nakon što je pohvalila temeljitost svoje profesorice hrvatskog jezika i taman je pročitala Glembajeve i to za tri sata, mlada zadarska kvizašica nije znala odgovor na pitanje u kojoj je Krležinoj drami glavna junakinja barunica Lenbach.

Odgovor na to pitanje nisu znali ni tzv. znalci, pa joj je Tarik Filipović ponudio da zovne svoje džokere. Onaj u kojeg se Hana najviše pouzdala, prije emisije joj je poslao poruku da nema znanja iz književnosti. Tako je i bilo. Najbolji zadarski kvizaš Lovro Jurišić nije ni pokušao "gađati" odgovor. On nije bio "Leda", kao što je to odgovorila Hana, već "U agoniji".

Kao 18-godišnjakinja, Hana je premlada da bi prepoznala i pomoć glumca Tarika Filipovića oko istoimenog filma i kazališne predstave. Ali nema sumnje da će Hana Vlahov, vidno razočarana neuspjehom u svom prikupljanju znanja, pročitati i ostala djela glembajevske trilogije. Jer ona ne spada u one koji čitaju sažetak za lektiru što je pokazala i u Potjeri u kojoj je osvojila 135 tisuća kuna.

Nastup na novom kvizu, na početku kojeg je pozdravila mamu i njezinu prijateljicu Vanju koje su je, kako je rekla, uvele u svijet kviza, Hana na žalost nije iskoristila za skupljanje novca za školarinu na jednom od inozemnih fakulteta. Razmatrala je ona i upis na prestižni MIT u SAD-u, ali školarina za jednu godinu je oko 60 tisuća dolara. Zato je Hana bez razmišljanja odgovorila na pitanje gdje je sjedište tog sveučiliša.

Zadarska maturantica doista ima zavidno znanje i ambiciju da preko kvizova dođe do visokog obrazovanja.