Na ulazu u prostorije HDZ-a u Medulićevoj stavljena je ograda s gradilišta Providurove palače zbog novog spoja na kanalizaciju. Tako će biti i idućih dana.
Ulazi se iz dvorišta Vodovoda, upute su i za sve koji idu u Obalu i lučice.
HDZ-ovci su ionako postali virtualni.

Drže se epidemiloških mjera, pa nikako da okupe članove Gradskog i Županijskog odbora jer ih ima više nego što se propisuje, a stranačka dvorana i nije baš velika. Istina da im je rezervni položaj ionako u dvorani SC Višnjik.

I onda se sinoć neočekivano održi Gradski odbor HDZ-a da bi napokon potvrdio ono što je njihov stranački vođa, Andrej Plenković već najavio prošlog tjedna. Bilo je pitanje hoćemo li izglasati i kandidata za zamjenika, jedino je opravdanje sinoćnje iznenadne odluke.

U srijedu će se sastati i Županijski odbor HDZ-a čije je članstvo navodno telefonskim putem izglasalo kandidaturu Božidara Longina.

Kada smo jučer pitali tajnika ŽO HDZ-a Antu Babića je li to točno, rekao je da nije. Kad smo ga pitali kad će Županijski odbor, rekao je - ima vremena, izbori su 16. svibnja. Kao da se u Medulićevoj ništa ne planira, niti dogovara, a kamoli "kuha" kampanja.

Nikad zbrčkaniji HDZ u Zadru. Još se ne zna ni tko će im biti koalicijski partneri s kojima će izaći na izbore. Pregovori su, kažu, u tijeku. Nije za sve kriva korona, a ni ogradom otežan ulaz u sjedište zadarskog HDZ-a kojeg neki članovi nazivaju "katedrala".