Gost ovotjedne emisije "Na mladima svijet ostaje" bio je mlada zadarska biciklistička nada Luka Škara, koji je prošle nedjelje na Državnom prvenstvu u jednoj od najvećih biciklističkih disciplina, ciklokrosu, osvojio 11 naslov državnog prvaka u karijeri.

Zadarski višestruki prvak iz mlađih dobnih kategorija, 15-godišnji Luka Škara, odvojio se od konkurencije na samom startu svoje prve kadetske utrke.

- Najviše me motivira moj trener, tata i uspjesi koje ostvarujem. Baš zahvaljujući mom ocu sam tu gdje jesam danas, od treće godine me vodio po biciklijadama gdje sam se i zaljubio u taj sport. Kotači i pedaliranje su od malena u mom životu, rekao je Luka.

Treninzi traju pod dva sata radnima danom do tri ili četiri sata vikendom, uz jedan dan tjedno slobodno. Mnogo je to obaveza za jednog mladića koji uz sve to ima obaveze u školi, ali kako sam kaže, može se uz dobru organizaciju. Nekad su te vožnje lagane i ravne, a nekad uzbrdo, koje predstavljaju napornije treninge.

- Najteža utrka mi je bila ona prva na Državnom natjecanju prije četiri godine u Šibeniku, tada mi je malo falilo za pobjedu, završio sam na drugom mjestu. Najdraža utrka? Definitivno uspon na Učku, inače sam brdski vozač i fascinira me lijep krajolik koji me prati na utrci. Inače, uvijek me prije utrke malo "pere" trema, ali čim čujem zvižduk suca za start utrke, odmah u tren prođe, sa osmijehom kaže Luka.

A osim biciklizma, u posljednje ga vrijeme privlači i ribolov. Možda i tako počne osvajati medalje...

- Svima bih preporučio BK Zadar. Siguran sam da u Zadru ima puno talenata kao što sam ja. Ključ uspjeha je upornost i redovitost na treninzima. I jednostavno - voljeti vožnju i bicikle!, zaključio je mladi šampion u eteru Radija 057.