Nastavlja se saga sa statusom na Facebooku kojim je tajnik Mladeži zadarskog HDZ-a Karlo Vidučić (aka Karlo Zadarski) ciganima proglasio portal Index.hr koji ovog tjedna je podigao prašinu u široj medijskoj javnosti.

Sve je započelo sa pop-up prozorom gdje se posjetitelj navedenog portala pri ulasku morao izjasniti je li čovjek ili član HDZ-a, a sve da bi pružili potporu riječkom kafiću Three Monkeys.

Tako su jučer nešto prije ponoći ispred zgrade gradske uprave u Zadru "osvanuli" stolica i starinski televizor na čiji su ekran nalijepljeni screenshotovi spomenute objave (koja je na društvenoj mreži brzo uklonjena) sa crvenom bojom zaokružena riječ "Cigani!", uz natpis "Zadar je opet nacionalna vijest". U međuvremenu je sve uklonjeno.

- Zadar je ponovno tema u nacionalnim medijima. Dok mladi odlaze iz grada jer u njemu nema kruha, ovaj uhljeb iz vodovoda predstavlja najbolje što HDZ ima. Tajnik mladeži danas, kandidat na izborima sutra. To je današnja slika Zadra. Je li ovo sudbina našega Grada? Hoće li itko u ovom gradu reagirati? Gdje su sada Dukić i Longin ili treba zvati nekog iz Šibenika, stoji u kratkom e-mailu poslanom na našu redakciju, kojeg potpisuje zajednica Šesnaest Plus.

Podsjetimo, gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić zbog te je objave zahtijevao od premijera Plenkovića brzu reakciju, koju još nije dobio, a pobunio se i Forum mladih SDP-a Zadar.